Démonom

Megint hívott. Nem gondoltam, hogy képes lesz valaki azt elérni nálam, hogyha meglátom a nevét a kijelzőn, akkorára ugorjon a gyomrom mint egy borsószem.

Nem. Nem gyűlölöm. Csak mélységesen szomorúvá tesz. Eszembe jut, hogy mindaz, amiben én hiszek és képviselni szeretnék, azt ő semmibe veszi és átgázol rajta. A tiszteletet, a becsületet, a tisztességet, és igen, a barátságot.

A vicc az, hogy ez az ember engem meglopott. Pénzel is, de nem ez bánt a leginkább. Ellopta az emberek jóságába vetett hitem. Mindig abból indultam ki, hogy amilyen a mosdó, olyan a törülköző. Ha én becsületes vagyok, mások is azok lesznek velem. Igen, lehet röhögni, de én egy idealista liba voltam. Peti is az volt. A legjobb barátja szúrta hátba.

Nem az fáj, hogy nem fizett ki. Az elveszett, ellopott álmokat siratom. Dühöt érzek, hogy megint le kell ülnöm azzal az emberrel, aki megkérdőjelezte Péter végakaratát és semmi be nézett és néz engem. Előre kitervelt, eltervezett mindent. És nyert.

Csak remélni tudom, hogy az élet egyszer majd igazságot szolgáltat. Neki. Nekem már az elég, hogy megtaláltam azt az embert, aki mellett szeretnék megöregedni. Neki pedig talán éppen elég büntetés az élettől, hogy önmagán kívül képtelen bárkit is igazán szeretni.

Már csak azt sajnálom, hogy elrontottam ezzel egy szép estét.

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffy.blog.hu/api/trackback/id/tr91591585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rebelde 2008.07.30. 10:06:22

szaffy,

az élet nagy igazságosztó, kinek előbb, kinek utóbb üt vagy éppen jutalmaz...büntetlenül nem lehet másnak kárt csinálni, kitartás

sz b&b 2008.07.30. 15:39:28

"Nekem már az elég, hogy megtaláltam azt az embert, aki mellett szeretnék megöregedni"

ez volt a fontos mondat, a többi meg nem számít!

szeretüüüünk :D
(mondjuk ez is számit :D)

_hebron_ · http://hebron.blog.hu 2008.07.30. 16:04:09

csatlakozom bobyhoz és rebihez. kitartás és melletted vagyunk ám! :)
süti beállítások módosítása