Szilveszteri szánalomtenger

A szilveszter este úgy esett, hogy délutánra belázasodtam, így kénytelenek voltunk itthon maradni. Szerencsére az este éjfélig tartó részét sikerült a Jóbarátok nézésével kitölteni, de gondoltuk, éjfélre bekapcsoljuk a tv-t, hogy tudjuk pontosan, mikor is kezdődik az új esztendő.

Hiba volt. Hatalmas hiba. Kezdve a közszolgálati M1, M2 televízióval, ahol az egyiken a csatorna műsorvezetői énekeltek fahangon ezeréves dalokat, a másikon pedig legalább ötven éves kabaré ment. A Tv2 Popdaráló című műsorára szavak sincsenek. Az hogy a műsorvezetőt szilveszter előtt ezüstszínű csirkének öltöztették, enyhe cowboy beütéssel, már komolyan könnyekre fakasztott. Az RTLklubbon elővették a jól bevált receptet, Leslie Nielsennel gond nem lehet. Igaz, hogy már mindenki újra tudná szinkronizálni az összes filmjét, de sebaj, valakinek biztos jó lesz. Gondolom ezért fizetni már nekik sem kell, megkapták ajándékba a Walker, a texasi kopó 22. évadja mellé grátisz, ajándékba.

A további kapcsolgatások eredménye: Házibuli Attila, komoly beszélgetés Boborjánnal alias Dolák Saly Róberttel. A Duna Tv-n rácsodálkozhattunk, hogy élnek még emberek akik nem sms-t küldenek, hanem a tv-n keresztül kívánnak komaasszonyuknak Alsófityfirittyfalvára jó egészséget, boldogságot és bőséges termést a következő évre.

Azt már csak félve és zárójelben teszem hozzá, hogy nem tudom, hogy kedves köztársasági elnökünk él-e még egyáltalán, vagy ő is olyan lesz lassan, mint Fidel Castro, hogy néha megmutatják a fényképét a napi Népszabadsággal. Zsenge gyermekkoromból nekem még úgy derengett, hogy éjfél után legalább egy pár szóban boldog új évet kívántak nekünk. Kicsi pénz, kicsi foci? Vagy már velünk sem lehet kezet fogni? De persze lehet, hogy én maradtam le valamiről...

Viszont meg is született rögtön az első új évi fogadalmunk. Január 5.-én megyek és lemondom a kábeltévé előfizetésünket. Egyébként se néztük, ezek után már nem is fogjuk.

Boldog új évet mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffy.blog.hu/api/trackback/id/tr74851233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_hebron_ · http://hebron.blog.hu 2009.01.01. 18:59:17

szaffy, áron, boldog új évet! :)))

Cibula Levente · http://cibulalevente.blog.hu/ 2009.01.02. 04:35:08

Egyetértek, szánalmasak a magyar műsorok. Ezt ajánlom figyelmedbe: "Apokalipszis most - Szilveszteri tévéajánló 2008" www.szub.hu/?p=4076

"Legtöbben azt hiszik, szilveszterkor csak azon huszonévesek maradnak egyedül otthon, akik már nem várnak semmit az élettől, legfeljebb a végét, addig meg csöndben összecsomagolják magukat, és a világutálat mérgéből csak néha-néha emelik ég felé gyönyörűszép arcukat, hogy a halálra ivás Istennek tetsző módjain elgondolkozzanak. Nos, ez így nem igaz..." és így tovább :)

józan' 2009.01.02. 12:54:16

Beszéd az volt:

www.keh.hu/keh/beszedek/20090101ujevi_beszed.html

A közhely meg már minimum egy éve él, hogyaszongya:
aki magyar kertévét vagy m1-et néz, az sikeres ember nem lehet.

milena 2009.01.02. 19:24:49

Boldog új évet, jobbulást, és jó tévémentességet :)

kisvi 2009.01.04. 11:17:24

BÚÉK!

Nekünk TVnk sincs :)
Nektek se fog hiányozni szerintem :)

Elanor_42 2009.01.04. 17:20:15

buék és jobbulást nyuszikák! :)
süti beállítások módosítása