Hétvégém

Péntek délben anyu elragadott. Betuszkolt az autóba és onnantól nem volt menekvés. Pestről kifelé menet, meséltem neki az elmúlt pár napomat. Hogy milyen jól szórakoztunk a múltkor Totyánál...Anyukám levonta a konzekvenciákat. "Kislányom, akkor most melyikkel is jársz?" (egyikkel sem.:)) Na itt egy kicsit lefagyott a rendszer. Nem feldolgozható információ. Újraindítás...

 Csigalépésben learaszoltunk az M3-on keresztapámékhoz. Körbenyaltuk az összes fellelhető rokont, ismerőst és ismeretlent a faluban. Kb. csak a papnál nem voltunk. Jöttek is a standard kedvenc kerdeseim:
  1. Mikor mész férjhez?
  2. Oszt mé nem?
  3. Oszt legény van e?
  4. Akkor leszbikás vagy?
Na jó. Ez az erősen durvitott verzió. De körülbelül a lényeg ez. Mert aki 25 évesen nincs férjnél és nincs minimum 2 gyereke, az sikeres ember nem lehet. Tisztára, mint a középkor...

Este két tálca zserbó, holdacska és tepertős pogácsa után úgy éreztem menten meghalok. Másnap kiderült, hogy ez még csak az edző mérkőzés volt...Kicsit fájt a szívem, mikor a Bridget Jones naplója és két felhorkantásos bealvás között felhívott Mannus a Parázsból. Nem bántam volna ha ott terem Tezsé és a nyugatihoz teleportál.

Másnap hajnalban mire én kiértem az udvarra a kucu már tudathasadt és két daraban feküdt a földön. Rájöttem, hogy kezdek puhány városi jány lenni és jobb szeretem nem tudni, hogy alapvetően az amit eszem, "honnan jön". Na a hurkánál csúcsosodott ki ez az érzésem. Azt eddig is tudtam, hogy nem a szín karajból készül, de valahogy eddig mindig lemaradtam a hús darálásának nemes feladatáról. Kóstolásnál, meg már egészen más formája van a dolognak...Na most egy ideig a hurka, kolbász, szalámi lekerül az étlapomról. Emésztenem kell még kicsit ezt az élményt...

Próbáltam szocializálódni a fél éves unokatestvéremmel, Timivel, aki egy kis tündér. Míg meg nem lát engem. Akkor ugyanis olyan elkeseredett ordításba kezd, mintha legalabbis nyúznám. Egyébként, ha igényelni lehet gyerektípust a hivatalban, én is ilyen babát szeretnék, mint ő. Nem ordít (csak ha engem lát), eszik, alszik. Ja és mosolyog. Másokra. Remélem azért a saját gyerekemből nem ezt a reakcíót fogom kiváltani.:)

Ő Timi.:)
A kép még télen készült. Húsz fokban nem öltöztetjük eszkimónak a gyereket.:)



Hazaérve Manna elcsábitott magához egy kis beszélgetésre. Csak, hogy legyen együtt egy kicsit a hosszú hétvégén a fantastic four is. Sikerült egy kicsit becsípni. Most kivételesen neki, nem nekem.:) A fiúk leléptek bulizni, mi lányok a végén pizsi bulit csaptunk. Lehet találgatni ki járt jobban. ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffy.blog.hu/api/trackback/id/tr21454062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zzombiee 2008.05.05. 09:32:44

detto, csak sokkal durvább...

Rebelde 2008.05.05. 11:15:41

szaffy,

akkor most kivel jársz kislányom?:))
leszboszi vagy?:))
nekem ezt még nem mondták/merték, illetve lehet, hogy ez jelenti azt, hogy neked még nem jött el az igazi:))))

óh jaj, mondjuk a rokonokat már átértékeltem, többször is:))

én a férjhez menős szövegre azt szoktam mondani, hogy előtte állok, illetve, nem hevertem ki azóta se, hogy nem engem vettél el, persze, ha pasi kérdezi:))
ha nő kérdez, akkor anyukám válaszol, van neked mivel törődni:))))

Ngelina 2008.05.05. 11:53:37

Veletek érzek.
A húgom tavaly februárban férjhez ment, és ő is kb ennyi idős - hát, azóta már nem csak a házassággal zaklatnak a rokonok és a hülyébb ismerősök, hanem a gyerekvállalással is. Mondván, hogy ha már egyszer vénlány maradtam, legalább a gyerek legyen meg előbb, mint a huginak...és amelyik tudja, hogy már volt egy eljegyzésem igen fiatalon (szerencsére még a kritikus igenek előtt szétmentünk), hát az képes pofátlanul hozzátenni, hogy "pedig egyszer már majdnem sikerült..."

Cemetek. Hiába magyarázom, hogy ez nem így működik, nem az én belső órámmal van baj, hanem az övék siet.
Ha állítom át a kötözködők belső óráját, sikeres ember lehetek-e még? :-)

Ngelina 2008.05.05. 11:54:29

Mármint ha kisbaltával állítom át :-)

_hebron_ · http://hebron.blog.hu 2008.05.05. 11:56:07

hehe, én pont hétvégén kaptam össze kicsit anyával azon, hogy miért nem megyek sűrűbben a vidéki rokonsághoz. konkrétan ezekért a kérdésekért nem. normális dolgokról meg nem lehet beszélgetni, csak arról, hogy ki halt meg a faluban és ki kivel lépett le. :S

egyébként ha a gyerek mindig sír, amikor téged meglát, akkor ne ilyen gyereket akarj. olyat akarj, aki nem fog sírni, ha meglát. :D (értettem ám, csak próbálok baromi vicces lenni, hahaha...)

Székelyvándor · http://www.vandorszekely.ro 2008.05.05. 11:57:06

Aki ráér, elveszem feleségül.
Feltétel: keveset beszél, keveset eszik, tud kecskét fejni és puliszkát főzni.És nőnemű, 16-40 közötti :D

Bertrand Cournot de Stackelberg, az oligopolista ( 2008.05.05. 11:59:21

Az ember szeme előtt mindig lebegnie kell egy kb. 10 évre szóló (startégiai) jövőképnek. A párkapcsolat, gyermeknevelés, anyagi helyzet stb. attól függ, kinek milyen ez a jövőképe.

Ilyen kérdésekkel (is) foglalkoztam, és úgy vélem, ha nem szerepel a gyerek, a "stabil családi miliő" a jövőképedben, akkor "ráérsz" férjhez menni 30-35 között is. 1-3 gyermek esetén a 30-ast javaslom az esküvésre, míg ha nagy családot (3 gyerektől felfelé) szeretnél, akkor 27-30 körüli az ideális egybekelés.

Rebelde 2008.05.05. 12:00:21

székelyvándor,

én olyan vagyok, mint az egyszeri lány a mesében, levegővel táplálkozom a lagzi előtt, utána meg már tök mindegy nem?:))))

sok kecskéd van?:)))))))

_hebron_ · http://hebron.blog.hu 2008.05.05. 12:02:14

bertrand
juj ez nekem túl... nem is tudom milyen szemlélet... remélem csak viccelsz...

Rebelde 2008.05.05. 12:03:12

Bertrand,

jó ez a stratégiai jövőkép, bár az ember tervez Isten végez dolog némileg belezavarhat képbe:))
és persze a kezemet sem tudom megkérni:)

MajorAnna · http://manna.blog.hu 2008.05.05. 12:05:52

Életem, képzeld el engem mivel őrjítenének meg a vidéki rokonok, ha lennének!! :DD Még jó, hogy csak Pestiek vannak, azok meg tudják, hogy megállt a biológiai órám néhány éve, úgyhogy békén hagynak és elvannak a húgom kislányával! :))

szaffy, a boldog nyúl :) · http://vedofelszerelesek.hu/ 2008.05.05. 12:15:47

szekelyvandor
na en ezek kozul csak a korhatarnak felelek meg:D
ezt buktam. pedig raerek;)

Bertrand Cournot de Stackelberg, az oligopolista ( 2008.05.05. 12:20:43

hebron, én ezeket vettem észre sok, "kersem a világban a helyemet" emberen. Mind visszavezethető volt arra, hogy nem voltak céljaik (quasi jövőkép).

Rebelde, szerintem pedig ember tervez, ember végez, Isten csak bólint vagy helytelenít...

_hebron_ · http://hebron.blog.hu 2008.05.05. 12:25:29

bertrand
nagy álatalánosságokban valószínűleg igazad van, de lehetnek akármilyen terveim, pl. akarhatok 30 évesen szülni, ha nem találok hozzá megfelelő személyt. :S

szaffy, a boldog nyúl :) · http://vedofelszerelesek.hu/ 2008.05.05. 12:34:35

bertrand
all az amit mondassz, abban az esetben, ha megvan a megfelelo partner hozza...
egyebkent meg csak kompromisszum es osszevisszasag lesz a vege.
akkor meg sokra mesz az elore eltervezett jovovel.

Bertrand Cournot de Stackelberg, az oligopolista ( 2008.05.05. 12:56:02

az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a tudatos jövőépítést már 16-18 éves korban ajánlott elkezdeni, hogy ne legyenek később problémák.

hebron, szaffy, értem, tehát a partner hiányzik hozzá. Ez esetben nyomás megismerni még több embert, ott, ahol hozzátok hasonló érdeklődésűek vannak, a keresett egyén valószínűleg arrafelé lesz...

szaffy, a boldog nyúl :) · http://vedofelszerelesek.hu/ 2008.05.05. 12:58:02

bertrand
mutass nekem egy olyan 16-18 eves embert, aki igy megtervezi a jovojet.
nem lehet.
mintha normalis pasit talalni olyan egyszeru lenne. olyat tervezni nem lehet valami speci programmal?:)

Zoltán, aki székely is, meg vándor 2008.05.05. 12:59:01

kedves, ismeretlen szaffy & rebelde!
Fogjátok kézen egymást és gyertek.
Kecske van 16, 12 juh, 18 bárány, 6 ló, 2 tehén, 1 borjú + aprójószág.
Ami nincs : internet, TV, mobcsitelcsi-jel a háznál.

MajorAnna · http://manna.blog.hu 2008.05.05. 12:59:52

Bertrand, ezt most vér komolyan mondod, hogy tervezni kell az életet? Hát nem attól szép, hogy alakul, ahogy alakul, mi pedig élünk vagy nem élünk a lehetőségekkel? A mai világban hogy képzeled el a tervezést? Főleg a mai 16-18 éveseket ismerve? Nekem két húgom is van, akik ennyi idősek, de még fogalmuk sincs, hogy pontosan mit és hogyan szeretnének elérni az életben. És nem azért, mert hülyék, hanem mert ennyi idősen még olyan fiatal az ember, fogalma sincs, hogy merre szeretne indulni. Ilyenkor még csírája sincs annak az érzésnek az emberben, hogy akar-e gyereket vagy sem, mi érdekli, mi nem. Szerintem.

szaffy, a boldog nyúl :) · http://vedofelszerelesek.hu/ 2008.05.05. 13:09:42

zoltan
a hat lo az jo. mindig is meg akartam tanulni lovagolni.:)
akkor magacska most honnan internetezik?:)

Zoltán, aki székely is, meg vándor 2008.05.05. 13:19:53

Ismétlem - lehet jönni.
Most az irodában vagyok.
Itt már van net :)

Bertrand Cournot de Stackelberg, az oligopolista ( 2008.05.05. 13:25:14

szaffy, én anno 16 évesen kezdtem el gondolkodni a dolgokon. Meg is lett az eredménye sok téren.

MajorAnna: akkor inkább úgy fogalmaznék, nem kell tervezni, de eddig csak olyan emberektől hallottam panaszkodást, akik nem terveztek, tehát mégis jobb odafigyelni a dolgokra. Ha nem is tervezni, de legalább tudatosan élni. Az élet egyébként nem alakul, hanem alakítják, ha szerencsések vagyunk, akkor mi magunk. Az élet attól lesz szép, hogy amit eltervezel, valósággá válik. Szerintem.

szaffy, a boldog nyúl :) · http://vedofelszerelesek.hu/ 2008.05.05. 13:30:50

bertrand
en elegge tudatosan elem az eletem. mindig is tudtam, hogy mit akarok, es azt hogyan erhetem el.
de 18 evesen akkor sem tudtam volna egy 20 eves tervet folallitani...
de ha megtettem volna. akkor is valoszinuleg most dobhatnam ki az ablakon. mert mast hozott az elet.
szerintem fontos hogy az ember tudjon valtoztatni, alkalmazkodni, spontan lenni...neha a tervek tobbet artanak mint hasznalnak.
szerintem.

Hopi Bond 2008.05.05. 14:08:23

szaffy én bemutatnám magamat, de már ismersz :))) én már 12 évesen is tudtam, hogy mi leszek, ha nagy leszek :))

Zoltán, aki székely is, meg vándor 2008.05.05. 14:09:55

Már mondtam :)
informatika, megymás :)

Zoltán, aki székely is, meg vándor 2008.05.05. 14:13:02

Normális pasi...
a normálist nőt keresem 15 éve... akkor már nem is vagyok sikeres?

Rebelde 2008.05.05. 14:32:03

annó, mikor érettségizünk, egy tanárunk kérte, hogy írjuk le, hogy mit szeretnénk elérni 5 év alatt, illetve 10 év alatt és majd érettségi találkozóra elhozza, és csemegézhetünk rajta. Ehhez képest, azt hiszen úgy nagyjából teljesítettem az első 5 éves tervet, a 2- at viszont már nem, ebben szerepelt a gyerek, férj stb., de nem kesergek, mert jól érzem magam, örülök annak ami van, az én tudatosságom abban mutatkozik meg talán, hogy igyekszem mindenből a legjobbat kihozni, jól dönteni. Azért, mert nem tudtam 18 évesen, hogy mit szeretnék csinálni, még nem tartom magam ösztönlénynek. Túlságosan rövid az élet ahhoz, hogy előre maghatározott pontok szerint követve éljük(tudom patetikus:))

szaffy, a boldog nyúl :) · http://vedofelszerelesek.hu/ 2008.05.05. 14:39:46

zoltan
szenilke vagyok.:)
de sikeres lehetsz. max boldog nem mig meg nem talalod.:)

kerikak 2008.05.05. 15:21:11

na ez ismerős :) engem is szekáltak a huszas éveim elején hasonlókkal, de már leszálltak rólam egy ideje, azt hiszem magukban elkönyveltek vénlánynak vagy valami ilyesmi :))

Zoltán, aki székely is, meg vándor 2008.05.05. 15:27:18

kimaradt egy "T", mint a múlt idő jele.
Én megtaláltam :)
kívánom nektek is ugyanezt.

Rebelde 2008.05.05. 16:07:08

Zoltán

akkor van, aki megfeji a kecskéket:)
szégyelld magad, hogy szédítessz minket, pedig már elképzeltem magam a havasokon:))))

Edrik 2008.05.05. 17:01:09

Enyhe általánosítással, ha az ember valahogy eljut az esküvőig, másnaptól az "és miért nincs még gyereketek?" lép a fenti kérdéssor helyére, azt is évekig lehet hallgatni hasonló körülmények között. A kérdezők értelemszerűen ugyanazok.

Utána valószínűleg a "miért csak N gyerek van?" a következő fokozat.

Ngelina 2008.05.05. 19:30:03

húgomék ezt már profin kezelik, most ott tartanak, hogy "mikor lesz gyerek?" , a standard válasz: "dolgozunk rajta" :-) egy éven belül már tényleg szeretnének is babázni :)
Amikor viszont pl anyu is ott van sokszor automatikusan kérdik: "és, mikor lesz unoka?". Erre is hugi szokott felelni, aszongya: "ha szerencsénk lesz, csak minimum húsz év múlva" :-)".

a jövőképhez: hát, nekem egészen addig volt, amíg majdnem férjhez mentem. Közös cégünk volt, lakást terveztünk venni, meg minden. Erre az esküvő előtt viszonya lett egy gimnazistával, a céget meg becsődöltette (anyuci könyvelő volt és mondhatom, nagyon ügyes. És sajnos nem bírta a búrám). annyira összetörtem, hogy sem a pénzem, sem a szívem darabjai után nem volt energiám futni, évekig ott tartottam, hogy örültem, hogy fel tudok kelni és munkába menni.
Aztán jött több komoly kapcsolat de egyik sem akart még házasodni és hát ha mást akarunk, akkor jobb külön...pedig nem egy közülük nagyon jó apa lett volna, és talán férj is.
Na AZÓTA tojok én a tervezésre. Ha az van megírva, hogy majd negyven leszek mire megtalálom azt, akivel egyet akarunk, akkor annyi leszek és max. örökbefogadunk - ezzel már megbarátkoztam.
Addig meg jól vagyok, köszi, maradnak az olyan kapcsolatok, ahol 1-2 év után jön az egyezetés aztán a különválás...
De azért már jöhetne az is akivel együtt lehetne maradni :-)

dex.ion 2008.05.06. 09:02:31

"minden. Erre az esküvő előtt viszonya lett egy gimnazistával,"

bassza meg, és még buzi is...hát, szar lehetett:(

bloodhound v2.0 2008.05.06. 15:05:35

húúúús a hurkában? hol éltél te eddig, a holdon? :D

Ngelina 2008.05.06. 20:01:08

dex:
nem, nem volt buzi, csak számomra kicsit pedofilnak tűnt :-)
Azóta szerencsére nem akadtam össze ilyen pasival...még egy ilyet nem bírnék ki, de az a pasi sem úszná meg ilyen könnyen, mint ez az ex :-]
süti beállítások módosítása