Értelem emberek

Kész most pattant el egy ér a homlokomban.

Munkavédelemmel, védőfelszerelésekkel foglalkozunk. Ki van írva bolt felé elefántnyi betűkkel ugyanez. Ma három nő jött be, hogy olyan csini női téli csizmát nem lehet nálunk kapni???

Mikor mosolyogva közlöm, hogy nem, mivel ez egy munkavédelmi szaküzlet, csak acélkaplis cipőkkel, bakancsokkal foglalkozunk, mivel minősítéssel kell rendelkezniük, csini csizmákkal nem, a két nő fogta magát és fél órás kiselőadást tartott, hogy így meg úgy vásárlói igények és sértetten kivonultak. Könnyes szemmel és fehér zsebkendőt lengetve integettem utánuk.

De itt még nem volt vége. Kedves házaspár érkezett. Hogy ugye le kellene vásárolni bizonyos összeget, de ő igazából nem akar venni semmit. Nem e lehetne ugye már, hogy én csak írok egy számlát 7000 Ft-ról, amit ő kifizetethet az önkormányzattal. Csak úgy ajándékba. Jófejségből. Először azt hittem viccel. De nem. Vérkomolyan állt ott a két angyali arcú értelmetlenség. Háromszor kellett elmagyaráznom nekik, hogy ez mind szép, hogy neki innen nem kell semmi, de nekem, ha kiállítok egy számát az után áfát, adót anyámkínját kell fizetnem, arról nem is beszélve, hogy be kell ütnöm a kasszába, ergo pénzár hiányom is lesz. Az istennek nem akarták megérteni.

A vérnyomásom akkor kezdett az egekbe szökni ismét, mikor megkérdezte a keves férjura, hogy nem adom-e el neki a két fotelt az előtérből 2000 Ft-ért. Hisz már úgyis használt. Mikor mondtam neki, hogy ok, hogy használt, de akkor mibe fog beleülni a következő delikvens ön után és nem mellesleg darabja volt húszezer. De ezt még mindig vérkomolyan és nem kedvesen vicceskedve adta elő.

Az i-re akkor került fel a pont, amikor a pasi megkérdezte, hogy boxert, bugyogót nem árulunk? De. Meg félszemű csincsillát és püspöklila bajúszpödrőt is. De csak közvetlenül a frissen vágott fél disznó mellett.

Ismét kedvesen előadtam, még mindig mosolyogva, hogy uram, ez egy munkavédelmi szaküzlet. Nincs bugyogó, csini csizma sincs. Talán majd holnap, tessék telefonon érdeklődni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffy.blog.hu/api/trackback/id/tr41794351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_hebron_ · http://hebron.blog.hu 2008.11.29. 11:19:51

eszméletlenül ostobák tudnak lenni az emberek. és tudod mit? kicsit összekapcsolva az előző posztoddal a mostanit, szerintem fontosabb az alapvető értelem, mint a lexikális tudás, ahogy boby is mondta.

amikor könyvesboltban dolgoztam többször előfordult, hogy bejött valaki, és egy olyan könyvet keresett, aminek se a címét se a szerzőjét nem tudja, de ilyen barna borítója van.............

M3 János · http://m3road.addel.hu 2010.03.28. 22:22:09

Szerintem érdeklődőkből lesznek a vásárlók. Ezért nem árulunk mi (sem) butaság elleni egyéni védőeszközt: m3road.addel.hu
süti beállítások módosítása