Magyarország, én így szeretlek

A májust úgy kezdtük, hogy anyák napjára/május elsejére való tekintettel édesanyám háza elől ellopták a csodaszépen virágzó magnólia fát, amit évek óta féltő gonddal nevelgetett. Gondolom valamelyik helyi leányzó/anyuka szép ajándékot kapott, az én édesanyám meg egész vasárnap pityergett. Boldog anyák napját. Gratulálok.

Két hete leraktunk a bolt mellé és a garázskijáratunk elé is a parkolásgátlókat, mert rendszeresen elfoglalák napokra, hetekre a parkolókat. Más kérdés, hogy nem tudom, hogy valakinek hogy lehet teljesen természetes, hogy szemrebbenés nélkül keresztbeáll két garázskijáraton, majd mikor szolidan szólunk, még ő van felháborodva. A parkolásgátlók lerakása után meg is érkezett az úriember, hogy mi ezt mégis hogy képzeljük és vegyük tudomásul, hogy ami neki jár, az jár (a mi garázskijáratunk elé beállni) és ő ezt meg fogja akadályozni. A folyamat meg is kezdődött, másnapra mind a három parkolásgátló lakatjának elrontották a zárját. A szomszéd boltos rosszabbul járt, neki tövestül tépték ki a szerkezetét, elvégre mégiscsak be kellet álni valahova. Mert parkolót vásárolni derogál. Gratulálok.

Tegnap megérkezett a hetek óta intézet és várt cipőszállítmányunk Olaszországból (előre kifizetve). Nagyon örültünk neki, két év tárgyalásának volt ez az eredménye. Mosolyunk már kevésbé volt őszinte mikor szétszedtük a dobozokat,amiből ötöt valaki már előtte szintén megnézett, belülről. 7 cipő hiányzott, melyeknek a dobozát gondosan visszahelyzeték. Most egymással pimpongozik az olasz és a magyar szállítmányozó, hogy kié a felelősség. Én meg futhatok a pénzem után.

Magyarország, én így szeretlek.

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffy.blog.hu/api/trackback/id/tr251994462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisvi 2010.05.12. 12:49:01

ááááhhh

(remélem futni azért még jársz)

kerikak 2010.05.13. 10:09:59

ez rémes pech sorozat, sajnálom :((

Rebelde 2010.05.13. 11:07:46

ez pech, sajnálom:(

szerintem neked meg pótolják a cipőket, amiknek a költségét valamelyik szállító állja majd, kideríthető simán, hogy ki lopott, illetve kinél...

szaffy, a boldog nyúl :) · http://vedofelszerelesek.hu/ 2010.05.14. 08:52:31

ezzel az egésszel egy bajom van csak. ez az én meglátásomban nem pech.
Amikor 3x kutyaszarba lépsz és a nap végén még le is szar egy veréb, az pech.
Ez mind a három esetben emberi gonoszság,nyereségvágy volt. Ez az amit utálok és nem tudok elfogadni. Mert azzal, hogy toled valaki ellop valamit, nem csak magát a tárgyat veszíted el, hanem kicsit mindig az emberekbe vetett hitedet is ellopják.
Pont ez volt, mikor a parázsból ellopták a táskám. Persze, sajnáltam a telefonokat, de nem az bántott a legjobban, hanem hogy ilyenkor már nem olyan a biztonságérzetem, máshogy nézem a körülöttem lévő embereket.

hajdú 2010.05.17. 22:07:04

@szaffy, a boldog nyúl :):
Egyébként én pont erre nem (nagyon) vagyok hajlandó, gyanakodni a körülöttem lévő emberekre. Inkább leszek picit naív, de nem akarok "rettegni". Vegyük úgy, hogy ára van a lelki nyugalomnak. Persze sajnos aztán a kapott pofonok nem maradnak nyom nélkül...

_hebron_ · http://hebron.blog.hu 2010.05.19. 22:04:10

pff, maccimálisan megértem, hogy kiakadtál. a lopás az (meg persze még sok minden azért: a gyilkosság, a családi bántalmazás, stb), amit semmilyen körülmények között nem vagyok hajlandó megérteni és elfogadni. anyuhoz kétszer törtek be egymás után úgy, hogy otthon aludt, ányez barátnőméknek a lelakatolt babakocsiját (!) lopták el, nekem a telefonomat kétszer. tegnap mesélte egy barátnőm, hogy a kávézójuk elől egy bazi nagy leandert loptak el. ez valami magyar virtus lehet, az emberek egymás szemét is kilopják itt...

kerikak 2010.05.20. 13:53:31

@_hebron_: még a wc papírt is :) egyszer D Tóth Kriszta írt erről egy cikket az NLC-n nem szeretem amúgy az írásait, de érdekes volt hogy még azt is elviszik :)
süti beállítások módosítása