Ellopott emlékek

Megint elvesztettem egy bizonyos aspektusból a szüzességem. Szórakozóhelyről sem lopták még el kompletten az egész táskámat. Ma éjszaka ez is megesett.

Kint beszélgettem a Parázsban a bárpultnál, míg a táskám bent csücsült a belső teremben az asztalnál. "Szerencsémre" az pénztárcám nálam volt, így csak a két telefonom, a filofaxom, az összes iratom és a személyes vicikvacakjaim voltak a táskában. Ja és a komplett kulcstartóm, rajta két ház és egy bolt összes kulcsaival...

Vicces, hogy miket sajnálok a legjobban. Pl nem a telefont, hanem a fényképeket, a rengeteg telefonszámot a sim-kártyán, amit most hónapokig gyűjtögethetek, a filolaxom hülységeit, bejegyzéseit, névjegykártyáit, kidekorált telefonkönyvét, amit már sosem látok viszont. A Verustól kapott dániás tollat, amit úgy szerettem.

Egy női táska, maga a Nő.  Ezt egy férfi sosem fogja igazán megérteni. Igen, tudom, hogy szentimentális hülyeség, de én tárgy centrikus vagyok. Úton hazafelé azon töprengtem, hogy mi lesz ha feltörték a lakást. A vicces, hogy nem a laptop, a monitor vagy a tv miatt aggódtam, hanem teljesen nyugodt voltam, mert pont a nagymamám aranygyűrűje volt rajtam. Mert az pótolhatatlan. Egy monitort bármikor lehet venni. Nagymama gyűrűjét nem.

A lakást végülis nem törték fel. Holnap kicseréljük az összes zárat és letiltom a telefonkártyákat. Jövő héten beballagok az okmányirodába és újra megcsináltatom az irataimat. Majd egyszer megint lesz egy filofaxom, meg csillivilli kulcstartóm. Az amit egy időre elvesztettem, a biztonságérzetem. Nem először loptak el tőlem értéket, sajnos valószínű nem is utoljára, de ezt az érzést nem akarom megszokni.

A mi a konklúzió? Marylin Monroe mondott egyszer valami olyasmit, hogy olyan dolog elvesztéséért nem szabad sírni, ami nem tud sírni érted. Hát én is ezt próbálom most mondogatni magamban.

A bejegyzés trackback címe:

https://szaffy.blog.hu/api/trackback/id/tr4683942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.09.27. 01:45:47

Tudom, hogy nehéz ilyen helyzetben vigasztalni, de bizakodjunk benne, hogy a tolvaj a számára értéktelen dolgokat ottfelejti valahol, és mivel az elérhetőséged benne van, viszont láthatsz sokmindent ami fontos.

SIM kártyán telefonszám, fényképek, stb kérdésben: Nem mentetted le őket valahova?

Gondolom a telefon már rég nem elérhető, így meg sem próbálhatod a csak számodra értékes kacatokat visszavásárolni. :(

MajorAnna 2008.09.27. 01:59:58

Édesem, annyira sajnálom. Úgy járunk a Parázsba hónapok óta, mint haza és eszünkbe sem jut, hogy bármi rossz történhet ott velünk. És mégis. De ne bánkódj, mert lesznek majd újabb emlékeid, űjabb tárgyaid, amik a szivedhez nőnek és kárpótolnak az elveszettekért.

Tudom, nem vigasztal, de gyönyörű a kabátod :))))

És szuper a laptop(om/otok) :))))))) Ezer köszönet és hála, üzenem Valmont-nak.

Elanor a 42 (törölt) · http://elanor.blog.hu/ 2008.09.27. 11:28:05

szia!
sajnálom :(
én is simán otthagytam eddig mindig a táskámat az asztalnál, elképzelni sem tudtam volna, h elvigye valaki, hiszen csak magunk között vagyunk mindig... vagy már nem?

dex.ion 2008.09.27. 12:01:04

"TheElf 2008.09.27. 01:45:47
Tudom, hogy nehéz ilyen helyzetben vigasztalni, de bizakodjunk benne, hogy a tolvaj a számára értéktelen dolgokat ottfelejti valahol, és mivel az elérhetőséged benne van, viszont láthatsz sokmindent ami fontos."

igazi balek lenne ha megkockáztatná, h ilyen nyomot hagyjon maga után.

én tegnap két szórakozóhelyen voltam, az egyik bejáratott...hát érdekes volt látni, milyen arcok vannak. övtáska szigorúan derékon, kéz szigorúan övtáskán.

dex.ion 2008.09.27. 12:01:40

"övtáska szigorúan derékon, kéz szigorúan övtáskán."

mármint, ezt én csináltam

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.09.27. 12:23:15

dex.ion: Mivel sajnos nem keresi őket a t. rendőrség, pár sarokkal arrébb eldobált dolgok viszonylag gyakoriak.

verespalne 2008.09.27. 13:08:54

micsoda? lopnak a parázsban?
szóltál a tulajoknak?
nekem ugyanez, május1, a38, nekem szerencsére tettenérés esete forgott fent, de így is elég rossz kaland volt.

dex.ion 2008.09.27. 13:20:12

"verespalne 2008.09.27. 13:08:54"

így jár aki a munka ünnepén is bulizik!

sz b&b 2008.09.27. 13:52:43

szaffy, reszvet, az iratok viszont lehet h megkerulnek. Jelentsd be, de varj egy picit, hatha. Nekem eddig 3x kerultek meg a cuccok (nyilvan penz, meg mobil nem). Az iratok ujracsinaltatasa kurva nagy macera lett volna. Mailben kuldom a szamom :)

fel a fejjel!!!

kiraaaaa 2008.09.27. 14:25:16

Szia!
Engem nagyon zavar, hogy ott ülünk és nem veszünk észre egy idegent, aki sunnyog.

Sajnálom...

Verespélne: az egyik odd dolgozó pont arra járt, amikor nagyon keresgéltünk és tanácstalanul tipródtunk, de nem tulajdonított nagyobb jelentőséget az eseményeknek. Érzéketlen avilág...

verespalne 2008.09.27. 17:02:47

kira, szaffy:
szólnotok kellett volna a tulajnak, hátha van kamera vagy valami. mi egyszer egy elég putri helyen (nem parázs) szóltunk a tulajnak, aki nem igazán akarta, h rendőrt hívjunk, úgyhogy inkább "visszaszerezte" a cuccot. sejtette, h ki lehetett a tettes, és elbeszélgetett vele.

vero 2008.09.27. 20:50:35

Hát szaffykám, sajnálom, ami történt, de ne ess kétségbe, az iratok még tényleg visszakerülhetnek hozzád....
A toll már nehezebb kérdés...Nincs mit tenni, emiatt most már tényleg vissza kell menjek Dániába...
Asszem feláldozom magam a szent ügyért....Vagy egy ennél is jobb ötlet:
Arra gondoltoam milyen jó lenne, ha milliomos lennék, és vehetnék két vigaszrepülőjegyet Kopenhágába, és Ti mehetnétek ki magatok a tollért.... Sajnos ez még nem így van, de dolgozok az ügyön ...:)

szaffy, a boldog nyúl :) · http://vedofelszerelesek.hu/ 2008.09.28. 10:01:42

sziasztok
aranyosak vagytok. az iratokban meg remenykedem. a tobbi mar veszett fejsze nyele. igazabol a legnagyobb gaz tenyleg a sim kartya...

verespalne
az volt a baj, hogy benne volt a taskaban a kulcsom is. nem tudtuk ,hogy mikor vihettek el es feltunk, hogy esetleg addig feltorik a lakast. de jovo heten beszelni fogok veluk.

_hebron_ · http://hebron.blog.hu 2008.09.28. 11:41:49

én mindent elmondtam már személyesen, most csak a többieknek szeretném üzenni, hogy mostantól sokkal jobban kell figyelnünk legalább a saját cuccainkra (ha már a másikéra nem). lehet, hogy csak egy alkalmi tolvajjal van dolgunk, de ki tudja, lehet, hogy vérszemet kap a sikertől.

Elanor a 42 (törölt) · http://elanor.blog.hu/ 2008.09.28. 12:14:57

"olyan dolog elvesztéséért nem szabad sírni, ami nem tud sírni érted."

hú, ez de gyönyörű!
és igaz nem csak dologra, hanem emberre is. sajnos.

_hebron_ · http://hebron.blog.hu 2008.09.28. 13:07:05

elanor
nekem is rögtön ez jutott eszembe :)

Miléna 2008.09.28. 15:10:56

Hát, Szaffy, sajnálom :((

Azzal vigasztallak, hogy annyira nem is nehéz pótolni az iratokat, mint hinné az ember, végigcsináltam a procedúrát májusban, és egész jól megúsztam :) Az útleveled, gondolom, megvan, azzal meg már lehet igényelni a többit.

De még az is lehet, hogy meglesznek csakugyan, egyszer Apukámnak lopták el az iratait, és egyszercsak jelentkezett egy kedves illető, hogy megtalálta őket a Havanna lakótelepen egy kocsi tetején :)

A többi holmiddal kapcsolatban meg marilyn Monroe-nál a pont :))

Rebelde 2008.09.29. 10:53:28

Szaffy,
gondoltam rád, hátha van valami pozitív fejlemény az ügyben, de ezek szerint eddig semmi...

Elanor a 42 (törölt) · http://elanor.blog.hu/ 2008.09.29. 17:20:12

hallom, megkerült :))))))
tök jó, veled örülünk ám!
süti beállítások módosítása